Receptai » Apkepas vietoje duonos

Apkepas "vietoje duonos"

 

Man labai tinka prie sultinio, kol šiltas ir šiaip skanu valgyti. Šaldytuve gali pastovėti ir tris ar keturias dienas. Aš pusryčiams perpjaunu gabalėlį išilgai pusiau ir naudoju kaip pagrindą  sumuštiniui, vietoje duonos.

 

Ingredientai:

2 pakeliai (apie 400 g) varškės

6 kiaušiniai

100 g sviesto

apie 150 g migdolų miltų

apie 100 g kokosų miltų

druskos pagal skonį

mėgstamų prieskonių

šaukštas maltų aguonų (nebūtinai)

šaukštelis kepimo miltelių arba tiesiog nurūgštintos sodos

nepilnas šaukštas gysločių luobelių

 

Gaminimo eiga:

Išsitirpinti sviestą ant lėtos ugnies. Leisti truputį atvėsti. Išsiplakti kiaušinius. Baltymų nuo trynių skirti nereikia ir plakant persistengti nereikia. Ir viską sumaišyti: varškę, sviestą, kiaušinius, miltus, druską ir prieskonius. Tada įdėti kepimo miltelių arba sodos. Jeigu neturite kokosų miltų, nieko tokio, gali būti vien migdolų miltai, bet man su kokosų miltais skaniau. Gysločių luobeles įmaišyti pačioje pabaigoje ir leisti tešlai pastovėti bent 5 minutes. Tešla išeina gan tiršta. Jei ji atrodo per tiršta, galima įpilti porą šaukštų grietinėlės. Tada į kepimo indą įtiesti sviestu patepto kepimo popieriaus, sukrėsti tešlą ir gražiai išlyginti. Kepti apie 40 minučių maždaug 160-170 lapsnių temperatūroje, kol viršus gražiai parunda.

Nenusiminti, jei pirmą kartą kažkas nelabai pavyko ir pasitobulinti receptą pagal save. :)